IJlster fakkelavond, vrijdag 27 september 2013

Museum Nooitgedagt IJlst gratis te bezoeken!
Alweer voor de zevende keer organiseert de VVV Zuidwest Friesland de Fakkelavond in IJlst. Het is het sluitstuk van de stadswandelingen die door de VVV in 2013 werden georganiseerd in samenwerking met Houtzaagmolen De Rat en Museum Nooitgedagt IJlst. Centraal op deze Fakkelavond staat het historische stadscentrum van IJlst.

Ter afsluiting van het seizoen organiseert de VVV Zuidwest Friesland op vrijdag 27 september a.s. tussen 20.00 en 22.00 uur voor de zevende keer een fakkel avond stadswandeling met diverse activiteiten op en langs de Ee- en Galamagracht. De VVV en de inwoners van IJlst nodigen U graag uit de sfeer van vroeger te proeven in IJlst.
De straatverlichting langs de beide grachten blijft uit. De enige verlichting zal bestaan uit sfeervolle fakkels en vuurkorven in de unieke overtuinen. Langs de gracht hangen tussen de bomen honderden waxinelichtjes en olielampen. In het haventje liggen de ‘Johanna Jacoba’ en de stoomboot ‘Ald Fryslân’ in contourverlichting. De schoorsteen van de stoommachine van Nooitgedagt, de grote slijpsteen en de gevel van de eerste Nooitgedagt fabriek staan in het volle licht. Op de grachten spelen trekzakspelers en rijden oude voertuigen. In De Skoalle aan de Eegracht zullen kinderen in Ot en Sien kledij van groep zeven van De Kogge les krijgen van meester Krikke zoals vroeger. Natuurlijk is ook het muziekkorps van de partij en varen de pramen en Houten Bok als vanouds door de Ee.
Beide kerken zijn open, in de Mauritius kerk wordt gezongen door het o.a. dameskoor Het roer om!
Zó wordt de sfeer van de jaren 50 weer levend in IJlst, het bijzondere is dat het geheel belangeloos door de inwoners van IJlst wordt georganiseerd en uitgevoerd!
Museum Nooitgedagt IJlst en Houtzaagmolen De Rat zijn gratis te bezoeken.
Het startsein voor deze avond wordt om 20.00 uur gegeven door middel van de stoomfluit van de pijp van Nooitgedagt!

Gerelateerde berichten

U kunt geen reactie plaatsen.