Nieuwe geschenken voor Museum Nooitgedagt IJlst

P1030701Wat is dat toch aardig, regelmatig worden we verblijd met attributen die verwijzen naar de rijke geschiedenis van Nooitgedagt IJlst.

Soms is het een schilderijtje, een boekje of en paar houten schaatsen. Maar altijd zit er een verhaal achter, het zijn juist deze verhalen die de geschenken bijzonder maken.

Als u ons museum bezoekt  kunt u die bijzondere verhalen horen en de geschenken zien die een plaatsje hebben gekregen bij de rijke collectie van de producten van Nooitgedagt IJlst. Onze vrijwilligers weten ze met smaak te vertellen. De vele Nooitgedagt producten en herinneringen  maken de verhalen over het rijke verleden van de fabriek en zijn mensen tot een boeiende gebeurtenis.

Vaak komen vergeten facetten van het verleden opnieuw tot leven door een ingebracht product of herinnering.. Daarom is een bezoek aan Museum  Nooitgedagt IJlst  atijd de moeite waard.

Recent zijn de volgende geschenken aan de Nooitgedagt IJlst collectie toegevoegd:  Een paar mooie houten schaatsen van mevrouw Ryanne Kok uit Bilthoven.                                                                                                                        Een prachtig ingelijst miniatuur met twee ingekleurde tafereeltjes van hartje IJlst gekregen van de heer Kim, met het bijschrift: ” t’ Stadhuis en waag te Ylst”  en: “Ylst naar het stadhuis te zien” Van deze laatste afbeelding bestaan meerdere versies van, kennelijk werden afbeeldingen ook toen al “gekopieerd”!

Wij bedanken de goede gevers, zo word onze collectie steeds rijker en gevarieerder!

Gerelateerde berichten

U kunt geen reactie plaatsen.