Terug in de tijd 03

2015-12-22-001-02In 2007 hadden we de winter tentoonstelling, deze ging over de Elfmeren- en Elfstedentocht op de schaats. De tentoonstelling was een succes, heel veel bezoekers kwamen er, vooral op de zaterdagen in de winter, op af. Ook omdat wij de te winnen Zilveren schaats in ons Kijkcentrum hadden staan. (Deze foto is genomen vlak voor de opening van de winter tentoonstelling).

 

2015-12-22-001-03

Omdat er nog steeds geen strenge winter is geweest staat deze zilveren schaats nog steeds in de opslag van de gemeente.

 

2015-12-22-001-04Op de dag van de opening was er natuurlijk ook de Koek en Sopie tent, deze was bij de genodigden en vrijwilligers erg in trek. Want ja de chocolademelk was natuurlijk niet te versmaden en het was en is heel lang geleden, dat we dit op het natuurijs konden nuttigen.

 

2015-12-22-001-05Het museum was ook ver buiten onze provincie grenzen bekend. Dit blijkt wel uit de poppen op de onderstaande foto. De poppen komen uit Zwijndrecht en hebben in een etalage gestaan van een gereedschapswinkel. Toen de eigenaar hoorde van het Nooitgedagt museum heeft hij deze poppen zelf gebracht en ze in bruikleen achter gelaten. Zoals u op de foto kunt zien, zijn de poppen nagemaakt van de afbeelding op de poster, met het opschrift “Alleen Nooitgedagt Gereedschap”. De poster hing in veel scholen en winkels en is dus bij veel bezoekers een bekent plaatje.

 

2015-12-22-001-06Om het Kijkcentrum te promoten, stonden we ook jaarlijks op de kerstmarkt in de Stadslaankerk. Hier konden de bezoekers onze producten kopen maar ook werken met Nooitgedagt gereedschap.

 

Op de foto een van onze vrijwilligers tijden een demonstratie van het slijpen van schaatsen.

Op de foto een van onze vrijwilligers tijden een demonstratie van het slijpen van schaatsen.

Gerelateerde berichten

U kunt geen reactie plaatsen.