Voorwoord

Welkom bij Museum Nooitgedagt IJlst

LET OP: in verband met de bouw van een nieuw museum zijn we gesloten

Welkom op de website van Museum Nooitgedagt IJlst. Op deze website vindt u alle benodigde informatie over de (vroegere) Koninklijke Fabrieken J. Nooitgedagt & Zn. en het daarover opgerichte Museum Nooitgedagt IJlst. Het centrum is gevestigd in het eerste echte fabrieksgebouw van Jan Jarigs Nooitgedagt, dat zich in het pittoreske elfstedenstadje IJlst bevindt. Hier begint Jan Jarigs Nooitgedagt in 1865 met het produceren van schaatshouten en schaven. In de loop der jaren is deze activiteit steeds meer uitgebreid en is het assortiment uitgebreid met gereedschappen, schaatsen en houten speelgoed.

Het nieuwe museum

Het nieuwe museum komt tegenover Houtzaagmolen De Rat, direct aan de vaarroute Sneek – Heegermeer. Architect Haiko Meijer, van Architectenbureau Onix NL uit Groningen, heeft het museum ontworpen. Het wordt een gebouw van houten kubussen. Het museum biedt onderdak aan de collectie van museum Nooitgedagt en een houtwerkplaats voor leerprojecten. Het museum is recreatief en educatief van aard. De stichting hoopt hiermee de aantrekkelijkheid van IJlst te vergroten, voor zowel toeristen en eigen inwoners.

Zie ook: http://onix.nl/portfolio-item/museum-houtstad-ijlst/

IJlst Houtstad

In samenwerking met de VVV en Houtzaagmolen De Rat kunnen wij u een IJlst Houtstad arrangement aanbieden, dit kan bestaan uit: Stadswandeling Oud IJlst, rondvaart met de Houten Bok of Praam door de historische grachten van IJlst, bezoek Museum Nooitgedagt IJlst en Houtzaag molen De Rat.

Meer weten?
mail naar:  info@nooitgedagt-ijlst.nl,
Of bel: 0515- 532167